Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (268), urmată de județele Mureș (53), Cluj (45) și Sibiu (44).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 40 incendii, 39 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum și în alte 170 de intervenții în sprijinul comunităților.


Una dintre situațiile marcante ale zilei de ieri a avut loc în localitatea Popești-Leordeni, unde salvatorii bucureșteni au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la mansarda unui bloc de locuințe, cu degajare mare de fum, pe o suprafață de aproximativ 600 mp. Cu eforturi susținute, pompierii au lichidat incendiul, fără a fi înregistrate victime.


În cursul ultimelor 24 de ore, au fost emise 10 atenționări meteorologice COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ și intensificări susținute ale vântului și 10 atenționări hidrologice COD GALBEN ce vizează în principal fenomene de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.


De asemenea, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

18.05.2021