Precizări

Precizări

Ca urmare a articolului publicat în cotidianul Libertatea, astăzi, 20 mai a.c., intitulat „IGSU, acuzat că a refuzat un proiect, apoi l-a copiat și l-a pus în SEAP fără să plătească pentru el!”, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

 

Între SC Isconpro SRL și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) nu a fost încheiat niciun contract, sens în care instituția noastră nu poate fi acuzată de plagiere a studiului de fezabilitate invocat de către societatea mai sus menționată.

 

Totodată, menționăm că nici în cadrul procesului aflat pe rolul Tribunalului Iași, menționat în articol, IGSU nu deține calitate procesuală.

 

În acest sens, considerăm că afirmațiile publicate în articol sunt lipsite de fundament și de susținere legală, iar aspectele relatate aduc grave prejudicii imaginii și credibilității IGSU. Mai mult, menționăm că soluția pronunțată de către instanța de judecată respinge cererea formulată de către reclamantul SC Isconpro SRL în contradictoriu cu Centrul Național de Perfecționare Pregătirii pentru Managementul Situațiilor de Urgență Ciolpani (CNPPMSU).

 

Reamintim totodată faptul că proiectul realizat de SC Isconpro SRL a fost refuzat de către consiliul tehnico-economic al Ministerului Afacerilor Interne, întrucat devizul general final (al cincilea) prezentat, implica un buget crescut cu aproximativ 40% față de cel aferent inițial și care practic depășea bugetul alocat proiectului.

 

Important de menționat este și faptul că întocmirea unui studiu de fezabilitate implică respectarea cu strictețe a pașilor procedurali specifici prevăzuți în mod imperativ de legislația specifică în vigoare, sens în care atunci când sunt elaborate studii de fezabilitate similare, altele decât cel la care se face referire, pot apărea similitudini, pentru respectarea întocmai a legislației incidente domeniului.

20.05.2021