Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

1.483 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel național


Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât 1.234 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București – Ilfov (308 cazuri), urmată de județele Mureș (54 cazuri) și Timiș (53 cazuri).


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 44 de incendii, precum și în alte 196 de intervenții, în sprijinul comunităților.


În cursul zilei de ieri, mai multe echipaje de stingere din cadrul ISU Călărași au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală dezafectată, situată în extravilanul localității Dragalina. Ajunși la locul solicitării, cei peste 20 de pompieri, care au încadrat 6 autospeciale de stingere, au constatat că flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp. Misiunea a presupus efort susținut din partea colegilor noștri, astfel încât timp de aproximativ 3 ore aceștia au acționat pentru limitarea propagării flăcărilor la vecinătăți. În urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime.


O altă intervenție, care a presupus atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în județul Neamț, unde salvatorii au acționat pentru salvarea a 2 persoane, victimele unui accident rutier produs între un autoturism și un autotren, pe E 85, în localitatea Horia. După acordarea măsurilor de prim ajutor, de către echipajele SMURD aflate la fața locului, conducătorul autoturismului a fost transportat la spital, pentru investigații de specialitate.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

25.05.2021