Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Peste 1.300  de intervenții în situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore, la nivel național. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 1.078 persoane.

 

În afara acestor situații, pompierii militari au acționat pentru stingerea a 47 de incendii, precum și în alte 177 intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere muniție neexplodată etc. De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.

 

Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul zilei de ieri a avut loc în localitatea Dolheștii Mici, din județul Suceava, unde mai multe echipaje de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la acoperișul unei case, un garaj și 3 anexe, pe o suprafață de aproximativ 200 mp.Misiunea a presupus efort susținut din partea colegilor noștri, astfel încât, timp de aproximativ 3 ore și jumătate, aceștia au acționat pentru limitarea propagării flăcărilor la vecinătăți. În urma acestui eveniment, 3 persoane, care au suferit atac de panică, au fost asistate medical la fața locului, fără a se impune transportul acestora la spital.

 

Tot în cursul zilei de ieri, salvatorii giugiuveni au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs pe Autostrada A1, km 42, pe sensul spre Pitești în care au fost implicate 4 autovehicule (2 autoturisme și 2 camioane). Forțele operative sosite la fața locului au constatat faptul că, în urma evenimentului, au rezultat 5 victime. Din cauza impactului puternic, o persoană și-a pierdut viața pe loc, iar o alta, după acordarea primul ajutor medical, a fost transportată la spital, pentru investigații de specialitate. Celelalte victime implicate în acest incident nu au necesitat transportul la spital.

 

Deși Administrația Națională de Meteorologie a emis, în ultimele 24 de ore, mai multe atenționări meteorologice COD GALBEN, ce vizau descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, în aproape toată țara, nu au fost derulate intervenții pentru înlăturarea efectelor de vreme rea.

 

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

26.05.2021