Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Argeș, Mureș și Timiș.

 

Aproape 80% din totalul numărului de intervenții au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele de paramedici SMURD (1.127 de cazuri SMURD din totalul de 1.370 de situații de urgență gestionate).

 

Totodată, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 32 incendii înregistrate la nivel național, au gestionat cu promptitudine 7 misiuni de descarcerare și au intervenit în cazul altor 204 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.

 

În cursul zilei de ieri, pompierii sibieni au intervenit în urma producerii unui accident rutier, ce a avut loc pe DJ 105 P, întrelocalitățile Cârtisoara și Albota, după ce un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă. Salvatorii s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului și au constatat faptul că, în urma evenimentului rutier, au rezultat 3 victime. Echipajele SMURD au acordat măsuri de prim ajutor celor 3 persoane implicate, 2 dintre acestea fiind transportate la spital, pentru investigații de specialitate. Starea de sănătate celei de-a 3 victime nu a impus transportul la o unitate spitalicească.

 

O altă intervenție care a necesitat efortul susținut al salvatorilor a fost și cea din județul Argeș, unde mai multe echipaje de descarcerare și prim ajutor au acționat în cazul unui accident rutier produs pe raza localității Albeștii, în care au fost implicate 2 autoturisme. Echipajele de pompieri sosite la locul evenimentului au aplicat măsurile de prim ajutor pentru 3 persoane, acestea fiind ulterior transportate la spital pentru investigații suplimentare. Totodată, forțele operative au asigurat și măsurile necesare pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

 

Evenimentele înregistrate la nivel naționalrămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

27.05.2021