Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

Misiunile desfășurate de pompierii militari, în acest weekend

În ultimele trei zile s-au înregistrat 3.860 de situații de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 115 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat prim ajutor pentru 3.160 de persoane.


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața, în județele Constanța, Gorj, Satu Mare și Vrancea.


În cursul zilei de vineri, un eveniment care a presupus alocarea de resurse considerabile s-a produs în județul Bacău, unde mai multe echipaje de descarcerare și prim ajutor au acționat în cazul unui accident rutier produs între 4 autoturisme, un camion și un tir (încărcat cu BCA), pe centura Bacăului, în care au fost implicate 11 persoane. În urma evenimentului rutier, au rezultat 6 victime, care, după acordarea asistenței medicale de urgență, au fost transportate la spital, în stare de conștiență.


O altă misiune relevantă a avut loc sâmbătă, în județul Caraș-Severin, atunci când pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui incendiu produs la o anexă a unei case, în localitatea Răcășdia. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 80 mp, însă, datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp, fără a fi înregistrate victime.


Nici ziua de duminică nu a fost lipsită de evenimente, salvatorii botoșăneni intervenind cu o autospecială de transport personal și victime multiple și cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, în cazul unui accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme, pe raza comunei Vlădeni. În urma acestui incident, 7 persoane au fost evaluate medical la fața locului, de către echipajele SMURD sosite la locul evenimentului, 4 dintre acestea fiind ulterior transportate la spital, pentru investigații amănunțite. Totodată, pompierii au acționat și pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind deconectate bornele bateriilor.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

31.05.2021