Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.023 de persoane au primit asistență medicală de urgență

 

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentruechipajele SMURDdin întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (252), urmată de județele Mureș (53) și Sibiu (44).

 

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 24 incendii, 3 misiuni de descarcerare, precum și în alte 154 de intervenții în sprijinul comunităților.

 

O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Giurgiu, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs între un autotren și o autobasculantă, pe autostrada A1, km. 21, sensul spre București. Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare au constatat că, în urma accidentului au rezultat 3 victime. În ciuda eforturilor depuse de către pompieri, o persoană și-a pierdut viața, iar celelalte 2 au fost transportate la spital, pentru investigații de specialitate.

 

Un alt eveniment rutier soldat cu o victimă a fost și cel din județul Arad, unde colegii noștri au acționat la un accident rutier produs între un autotren și un autoturism, pe autostrada A1, km. 568, sensul spre Arad. Foțele operative sosite la fața locului au constatat faptul că a rezultat o singură victimă, care și-a pierdut viața din cauza leziunilor suferite, în urma impactului puternic.

 

În perioada supusă raportării au fost transmise 4mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Brașov (1), Mureș(2) și Vrancea (1).

 

Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

03.06.2021