Zi plină pentru pompieri, 46 incendii și 1.148 misiuni de prim ajutor

Zi plină pentru pompieri, 46 incendii și 1.148 misiuni de prim ajutor

La nivel național, 1.143 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (244 cazuri), urmată de județele Timiș (74 cazuri), Cluj (50 cazuri) și Constanța (44 cazuri).

O misiune relevantă, care a presupus atenție sporită din partea colegilor noștri, a avut loc în cursul zilei de ieri, în județul Vrancea, unde pompierii au fost solicitați să intervină în urma producerii unui incendiu, la o casă, în localitatea Năruja. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de stingere, pompierii au găsit o persoană decedată.

O altă misiune de stingere a unui incendiu a fost și cea din județul Mureș, localitatea Luduș. Pompierii, care au încadrat 3 mașini de stingere, au acționat de urgență pentru localizarea și lichidarea flăcărilor ce se manifestau la o hală de producție, pe o suprafață de aproximativ 200mp. Salvatorii au lichidat incendiul în limitele găsite, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.

În continuare, pompierii militari rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. Evenimentele înregistrate la nivel național rămân sub atenta monitorizare a Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro  sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

08.06.2021