Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (296), urmată de județele Cluj (68), Mureș (56) și Hunedoara (47).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 32 incendii, 7 misiuni de descarcerare, deblocare sau salvare, precum și în alte 166 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Hunedoara, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs pe DN 66, între localitățile Ponor și Pui, în care au fost implicate un autocamion și un autoturism. Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare au constatat că, în urma accidentului a rezultat o singură victimă. În ciuda eforturilor depuse de către pompieri, victima implicată în evenimentul rutier și-a pierdut viața, din cauza leziunilor suferite.


O altă intervenție care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor argeșeni a fost misiunea de stingere a unui incendiu izbucnit la o hală cu produse petroliere. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incediul a fost lichidat în aproximativ 2 ore. Pe timpul operațiunilor de intervenție, o persoană care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare a primit îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi necesar transportul la spital.


În cursul ultimelor 24 de ore, au fost emise 11 atenționări meteorologice COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ și intensificări susținute ale vântului și 6 atenționări hidrologice COD GALBEN ce vizează în principal fenomene de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.


În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice nu au fost înregistrate victime sau pagube însemnate.


De asemenea, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

10.06.2021