Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivel național, pompierii militari au gestionat 1.374 intervenții în diferite situații de urgență. Dintre acestea, majoritatea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD intervenind în cazul a 1.098 persoane aflate în dificultate.


În perioada de referință, salvatorii au acționat pentru stingerea a 44 de incendii, precum și în alte 171 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată etc. Totodată, în cazul a 8 accidente rutiere, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate.


În cursul zilei de ieri, echipaje de stingere din cadrul ISU Dolj au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Craiova. Ajunși la fața locului, colegii noștri au constatat că flăcările se manifestau în interiorul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Concomitent cu operațiunile de stingere a fost extrasă și o persoană care prezenta arsuri de gradul I și II, pe 50% din suprafața corpului. Victima incediului a fost transportată la spital.


De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii din județul Dolj au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la o casă, din comuna Goicea. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la locuință și la o anexă. Echipajele de intervenție au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând propagarea la vecinătăți. În urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime.


Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, în ultimele 24 de ore. În urma manifestării fenomenelor meteorologice nu au fost înregistrate situații deosebite care să impună intervenția colegilor noștri.


Ținând cont de faptul că aceste avertizări sunt valabile și în perioada următoare, evoluția dinamicii din teren va fi atent monitorizată, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților din zonele afectate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PPUBLICE

15.06.2021