Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.234 de persoane au primit asistență medicală de urgență


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (319), urmată de județele Timiș (56),Mureș (51) și Constanța (49).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 40 incendii, 10 misiuni de descarcerare, precum și în alte 228 de intervenții în sprijinul comunităților.


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Iași, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la Spitalul de Copii Sfânta Maria, din municipiul Iași. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, iar pe timpul intervenției au fost evacuate 31 de persoane, dintre care 13 copii, 11 cadre medicale și 7 aparținători ai copiilor. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.


Concomitent cu misiunile de stingere a incendiilor și a celor de descarcerare, în contextul fenomenelor de vreme rea, salvatorii au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența acestora.


În ultimele 24 de ore, au fost emise 11 atenționări meteorologice COD GALBEN de averse, ce au vizat județele: BC, BV, BT, DB, GR, IF, IS, NT, TR, VS, municpiul București;

24 avertizări meteorologice COD PORTOCALIU de averse, ce au vizat județele:AB, BC, BN, BT, BZ, CT, CJ, CV, HR, IS, MM, PH, SV, VN;

3 avertizări meteorologice COD ROȘU de averse, ce au vizat județele: BC, BZ, HR, VN;

3 atenționări hidrologice COD GALBEN de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râuri mici, ce au vizat județele: CV, HR, MM, MS;

5 avertizări hidrologice COD PORTOCALIU de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râuri mici, ce au vizat județele: BC, BZ, CV, HR, PH.


În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 31 localități din 12 județe (BR, BV, CL, CT, CV, DB, GR, HR, PH, NT, VN și SV), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 102 curți, 11 anexe, 13 beciuri, precum și pentru degajarea a 9 copaci căzuți pe autoturisme sau carosabil, fiind avariat 1 autoturism.Totodată, în localitatea Biliești, județul Vrancea, rămân evacuate preventiv la rude 57 de persoane, din cauza revărsării râului Putna.


La acest moment sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 4 județe (CL, CV, NT și VN).


Evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play StoreșiAppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

23.06.2021