Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Zi plină pentru pompieri: 46 incendii și alte 1.227 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență 

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, inundații, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

 

La nivel național, 1.224 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (312 cazuri), urmată de județele Timiș (54 cazuri), Mureș (51 cazuri) și Sibiu (51 cazuri) .

 

O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Cluj, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs  între un autoturism și un autotren, pe DN 1, între localitățile Huedin și Brăișoru. Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare au constatat că în urma accidentului au rezultat 4 victime. Din cauza leziunor suferite generate de impactul puternic, 3 persoane și-au pierdut viața, iar cea de-a 4 victimă a evenimentului rutier a fost transportată la spital, după acordarea primului ajutor medical.

 

O altă misiune care a presupus atenție sporită din partea colegilor noștri, a fost cea din județul Vrancea, unde salvatorii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui minor, care se afla pe pervazul geamului unui apartament, în municipiul Focșani. Echipajele de pompieri s-au deplasat la fața locului de urgență, iar cu ajutorul unei scări din dotarea autospecialei au salvat copilul.

 

Concomitent cu misiunile de stingere a incendiilor și a celor de descarcerare, în contextul fenomenelor de vreme rea, salvatorii au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența acestora.

 

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 12 localități din 9 județe ( BC, DB, GL, HR, IL, OT, PH, TL și VL ), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 123 curți, 24 beciuri, 6 străzi și pentru degajarea a 11 copaci căzuți fiind avariate 15 autoturisme.

 

În localitatea Cherăști, județul Vâlcea s-a produs o alunecare de teren care punea în pericol 4 gospodării, iar echipajele de intervenție sosite la fața locului au evacuat 3 persoane, acestea fiind relocate la rude și în spații puse la dispoziție de autoritățile locale.

 

La acest moment, sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 3 județe (GL, TL și VL ).

 

Evenimentele înregistrate la nivel naționalrămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 

 

24.06.2021