Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Constanța și Argeș.


Aproape 80% din numărul intervențiilor au constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele de paramedici SMURD ( 1.208 cazuri SMURD din totalul de 1.497 de situații de urgență gestionate).


Totodată, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 54 incendii înregistrate la nivel național, au gestionat cu promptitudine 12 misiuni de descarcerare și au intervenit în cazul altor 223 misiuni pentru deblocare-salvare și protecție a comunităților.


În cursul zilei de ieri, pompierii mureșeni au intervenit în urma producerii unui accident rutier înregistrat pe raza localității Saschiz, între un autoturism și un autotren. Din păcate, în ciuda intervenției prompte a salvatorilor, 1 persoană și-a pierdut viața.


O altă intervenție care a necesitat efortul susținut al salvatorilor a fost și cea din județul Timiș, unde mai multe echipaje de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru salvarea a 2 persoane surprinse de prăbușirea unui mal de pământ în timpul efectuării unor lucrări, pe raza localităților Rudicica și Urseni. Cele 2 victime se aflau sub aproximativ 2,5 metri de pamânt. Salvatorii au reușit extragerea celor două persoane și în urma acordării îngrijirilor medicale au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate.


În ultimele 24 de ore, au fost transmise 16mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel:

13 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș, Brașov (5), Covasna (2), Harghita, Mureș (2) și Suceava (2);

3 mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase în contextul avertizărilor meteorologice COD PORTOCALIU și COD ROȘU(caniculă) emise în județele: Caraș Severin și Tulcea (2).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


25.06.2021