Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 28 iunie a.c., pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.606 situații de urgență. La nivel național, au fost înregistrate 1.314 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 1.319 de persoane fiind asistate medical.

 

În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 62 de incendii, în cazul a 2 accidente rutiere, precum și în alte 228 misiuni,cum ar fi: acțiuni desfășurate în contextul fenomenelor meteorologice periculoase, deblocare persoane și animale, distrugere muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

 

Una dintre intervențiile relevante gestionate de pompieri, în cursul zilei de ieri a avut loc în județul Caraș-Severin, în urma producerii unui accident rutier pe DN 6, pe raza localității Petroșnița, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un autotren. În urma evenimentului rutier a rezultat o singură victimă, care din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, a decedat.

 

 

O altă misiune, care a presupus efort susținut din partea colegilor noștri a fost și cea din județul Vaslui , unde pompierii au intervenit în urma unui accident rutier produs între 2 autovehicule, pe DN 2F, în localitatea Rădeni. În urma evenimentului, din nefericire o persoană și-a pierdut viața, iar celelalte 3 victime au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate.

 

 

Concomitent cu misiunile de stingere a incendiilor și a celor de descarcerare, în contextul fenomenelor de vreme rea, salvatorii au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența acestora.

 

 

Astfel, vremea nefavorabilă a produs efecte în în 6 localități din 6 județe ( BC, BZ, BV, DB, HR și PH ), unde colegii noștri au acționat pentru evacuarea apei din 1 anexă, 4 curți, 15 beciuri, precum și pentru degajarea pentru degajarea unui copac căzut pe acoperișul unei case.

 

 

În perioada supusă raportării au fost transmise 20 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO- RO-ALERT, astfel:18 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (4), Bistrița-Năsăud (1), Brașov (9), Covasna (2) și Harghita (2); 1 mesaj privind fenomenele meteorologice periculoase ce se pot produce în contextul avertizărilor hidro-meteorologice emise, în județul Bacău ; 1 mesaj privind degajări de fum produse în urma incendiilor, în județul Mureș.

 

Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

 

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

 

29.06.2021