Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul ultimelor 24 de ore, pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.612 situații de urgență. La nivel național, au fost înregistrate 1.314 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 1.318 de persoane fiind asistate medical.


În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 75 de incendii, în cazul a 8 accidente rutiere, precum și în alte 215 misiuni, cum ar fi: acțiuni desfășurate în contextul fenomenelor meteorologice periculoase, inundații, deblocare persoane și animale, distrugere muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.


Una dintre intervențiile relevante gestionate de salvatori în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Suceava, în urma producerii unui accident rutier pe DN 17, în localitatea Gura Humorului, în care au fost implicate 2 microbuze și 1 autoturism, în care se aflau 15 persoane. Întrucât în urma impactului au rezultat 7 victime, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. După acordarea asistenței medicale de urgență, cele 7 victime ale accidentului au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare de specialitate.


Concomitent cu misiunile de stingere a incendiilor și a celor de descarcerare, în contextul fenomenelor de vreme rea, salvatorii au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența acestora.


Astfel, vremea nefavorabilă a produs efecte în 66 localități din 15 județe ( AB, AR, BH, BN, BT, CJ, CS, HD, HR, IS, MS, NT, PH, SJ și SV), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 83 case, 125 curți, 13 beciuri, pentru degajarea a 59 copaci și 7 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, fiind afectate 2 autoturisme.


De asemenea, pompierii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 3 imobile, cât și pentru stingerea a 2 incendii produse la 1 pensiune și la 1 transformator electric provocate de un trăsnet.


În localitățile Bălțătești (NT), Sagna (NT), Țibănești (IS) și Răsboieni (IS) s-a intervenit pentru salvarea a 46 persoane care erau în pericol din cauza apei acumulate.


La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 4 județe ( BH, BN, IS și NT).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

01.07.2021