Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Zi plină pentru pompieri: 59 incendii și alte 1.265 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, inundații, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.269 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (282 cazuri), urmată de județele Constanța (67 cazuri), Timiș (57 cazuri), Mureș (50 cazuri) și Sibiu ( 49 cazuri) .


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Bistrița-Năsăud, unde pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs între 2 autoturisme, pe raza localității Șieu-Măgheruș. În ciuda tuturor eforturilor depuse de către pompieri, 1 persoană și-a pierdut viața din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, iar celelalate 2 victime implicate în evenimentul rutier au fost transportate la spital, după acordarea asistenței medicale de urgență.


De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, pompierii vasluieni, au intervenit în urma producerii unui accident rutier, produs între 2 autoturisme, pe DN 24, în localitatea Ghidigeni. În urma impactului au rezultat 4 victime, iar în urma îngrijirilor medicale acordate la fața locului, 3 persoane au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate.


Totodată, în perioada au fost transmise 15mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (2),Brașov (7), Harghita (2), Mureș (2), Neamț (1) și Sibiu (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


06.07.2021