Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară! Indiferent că sting incendii, participă la misiuni de descarcerare sau acționează pentru deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, salvatorii desfășoară zilnic sute de intervenții, pentru protecția comunităților.


În cursul zilei de ieri, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


Astfel, la nivel național, 1.161 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (260 cazuri), urmată de județele, Cluj (54 cazuri), Constanța (50 cazuri) și  Mureș (47 cazuri).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 61 de incendii, precum și în alte 210 misiuni destinate protecției comunităților.


     O intervenție complexă a avut loc în cursul nopții, în județul Mureș, unde peste 40 de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în urma unei explozii la o instalație tehnologică a Combinatului Chimic Azomureș. Salvatorii au localizat incendiul în scurt timp, iar în urma evenimentului a rezultat o victimă, care după acordarea asistenței medicale de urgență, a fost transportată la o unitate spitalicească. Pentru informarea populației din zonă a fost transmis un mesaj prin Ro-alert.


    Totodată, au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (2),Bacău (1),Brașov (6), Covasna (4), Harghita (3) și Mureș (1).


Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

07.07.2021