Ziua de ieri a fost una plină pentru pompierii din întreaga țară!

Ziua de ieri a fost una plină pentru pompierii din întreaga țară!

Ziua de ieri a fost una plină pentru pompierii din întreaga țară! Peste 1.500 de intervenții au fost gestionate de salvatori!


În ultimele 24 de ore, 1.202 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (264 cazuri), urmată de județele Constanța (78 cazuri), Timiș (49 cazuri) și Cluj (49 cazuri).


În afara acestor situații, colegii noștri au acționat pentru stingerea a 92 de incendii, descarcerarea victimelor în cazul a 5 accidente rutiere, precum și pentru gestionarea a 211 misiuni de protecție a comunităților.


Din nefericire, în cursul zilei de ieri, în urma situațiilor de urgență produse, 1 persoană și-a pierdut viața în incendiu (CJ), 3 au decedat în accidente rutiere (CL, GL și OT) și alte 3 persoane au fost găsite înecate (BN, CT și IS).


Una dintre intervențiile relevante a avut loc ieri dimineață, în municipiul Râmnicu Vâlcea, unde pompieri au fost solicitați să intervină la o explozie urmată de incendiu, la o autoutilitară ce transporta un aparat de sudură cu oxiacetilenă. Echipajele de salvatori ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifestă generalizat, ca urmare a unei explozii ce a afectat mai multe autoturisme parcate și apartamentele din vecinătate. Totodată, în urma acestui eveniment 3 persoane au nevoie de îngrijiri medicale. După evaluarea și acordarea asistenței medicale la fața locului, 2 persoane au necesitat transportul la spital (1 victimă ce prezenta arsuri la nivelul spatelui și 1 victimă cu traumatisme la nivelul membrelor), iar cea de-a 3 a refuzat transportul la spital. În urma evaluării pagubelor s-a constatat că au fost afectate 17 autovehicule și apartamentele de la 3 blocuri de locuit, la nivelul fațadei acestora (geamuri sparte, balcoane și fațade degradate).


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 25 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși/mistreți), în județele: Argeș (2), Bistrița-Năsăud (1), Brașov (6), Covasna (3), Harghita (5), Mureș (7) și Vâlcea (1).


Totodată, având în vedere că valul de căldură, disconfortul termic accentuat și canicula nu ne vor părăsi nici astăzi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vă recomandă să rămâneți în casă sau să limitați expunerea la soare, mai ales între orele 11-18. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul. Un alt aspect important este reprezentat de hidratarea corespunzătoare: consumați cel puțin 2 litri de apă/zi (nu prea rece).


Mai multe informații despre modul de comportare în caz de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

14.07.2021