Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

760 de hectare mistuite de flăcări în 24 de ore.

 

În cursul zilei de ieri, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

 

Astfel, la nivel național, 1.314 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (267 cazuri), urmată de județele, Constanța (86 cazuri), Mureș (65 cazuri), Timiș( 64 cazuri) și Cluj(56 cazuri).

 

În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 149 de incendii, precum și în alte 178 misiuni destinate protecției comunităților.

 

O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Caraș-Severin, unde pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs între un autoturism și o autoutilitară, pe DN 58B, in localitatea Moniom. Salvatorii s-au deplasat în cel mai scurt timp la locul evenimentului unde au constatat că în urma accidentului rutier au rezultat 2 victime. Cele 2 persoane implicate în evenimentul rutier, după acordarea asistenței medicale de urgență, au fost transportate la spital, pentru investigații de specialitate.

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate un număr de 104 intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 760 ha de teren. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

 

Important:  Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!

 

Totodată, în cursul zilei de ieri, au fost  transmise 17 mesaje de avertizare a populației, prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice in proximitatea comunităților (urși), în județele: Argeș (1), Brașov (4), Covasna (3), Harghita (2), Mureș (6) și Suceava(1).

 

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Centrul Operațional Național al IGSU va monitoriza dinamica din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

28.07.2021