Acțiunea pompierilor români continuă și astăzi, în insula Evia

Acțiunea pompierilor români continuă și astăzi, în insula Evia

Acțiunea pompierilor români continuă și astăzi, în zona Spathari din insula Evia


Începând cu ora 08.00, 45 de pompieri acționează pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier din zona Spathari. Dispozitivul va fi similar celui de ieri, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere și 2 cisterne. Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.


Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor.


În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.


Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE09.08.2021