6.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele patru zile

6.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele patru zile

În timp ce pompierii români acționează în insula Evia, ultimele patru zile au fost solicitante și pentru pompierii din întreaga țară!


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele peste 6.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele patru zile.


La nivel național, 4.864 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.


În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 33 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere.


Totodată, dintre cele 639 de incendii la care au intervenit pompierii în perioada 09-12 august ac., 421 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 2.100 ha de teren. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.


Important: Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!


În ultimele patru zile, au fost transmise 63 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 50 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), 13 mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

13.08.2021