Bilanțul misiunilor din weekend

Bilanțul misiunilor din weekend

 

Peste 3.700 de persoane asistate medical de echipajele SMURD

Flăcările au mistuit 2.152 ha suprafețe de teren

 

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au gestionat 4.722 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.758 de persoane aflate în dificultate.

 

În afara acestor situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 609 incendii, din care 457 au fost arderi necontrolate de miriști, vegetație uscată și litieră, fiind afectate aproximativ 2.152 ha suprafețe de teren, precum și în alte 527 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc.

 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 14 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

 

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, în acest weekend, amintim:

 

Intervenția pompierilor argeșeni, din cursul zilei de sâmbătă, în urma unui accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme, pe DJ 503, pe raza localității Rociu. Din nefericire, în ciuda eforturilor salvatorilor, 1 persoană și-a pierdut viața din cauza leziunilor suferite, iar alte 4 persoane au fost transportate la o unitate spitalicească, în urma primirii asistenței medicale de urgență.

 

De asemenea, tot în cursul zilei de sâmbătă, salvatorii bucureșteni au fost solicitați să intervină în localitatea Mogoșoaia, în urma unui incendiu produs la o hală. În cel mai scurt timp peste 100 de pompieri, cu 20 de mașini de stingere s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 2.000 metri pătrați, cu posibilități de propagare la alte 2 hale aflate în vecinătate. După 4 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat și nu au fost înregistrate victime.

 

Un alt eveniment soldat cu victime a avut loc duminică, în județul Suceava, pompierii fiind solicitați să intervină în urma producerii unui accident rutier, pe DJ 209 A, pe raza localității Botești. Din nefericire, 2 persoane și-au pierdut viața, iar alte 3 victime au fost asistate medical la fața locului, ulterior fiind transportate la spital.

 

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va monitoriza dinamica din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

16.08.2021