Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Prima zi a săptămânii a fost încărcată pentru pompieri!

 

1.840 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore

 

 

În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.481 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (248 cazuri), urmată de județele Constanța (81 cazuri), Mureș (58 cazuri) și Hunedoara (52 cazuri). În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

 

 

Totodată, dintre cele 218 de incendii la care au intervenit pompierii, peste 75% dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 950 ha de teren. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

 

 

Important: Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!

 

 

Una dintre intervențiile relevante, gestionate de salvatori în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Cluj, unde s-a intervenit în urma producerii unei accident feroviar, unde 1 microbuz a intrat în coliziune cu un tren, pe raza localității Udrișor. În urma evenimentului au rezultat 10 victime, ocupanți ai microbuzului. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, 1 persoană a decedat din cauza leziunilor suferite, iar celelalte 9 victime ale accidentului au fost transportate la spital. La nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, pentru optimizarea misiunii de răspuns.

 

 

De asemenea au fost transmise 20 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, după cum urmează: 10 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (1), Brașov (2), Covasna (3), Harghita (3) și Mureș (1); 1 mesaj privind fenomenele meteorologice periculoase în județul Cluj.

 

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

17.08.2021