Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.

 

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (234), urmată de județele Constanța (85), Timiș (59) și Mureș (49).

 

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 122 incendii, precum și în alte 173 de intervenții în sprijinul comunităților.

 

De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 14 cazuri, pentru extragerea victimelor din fiarele contorsionate ale autoturismelor, implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 5 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (2 persoane în județul IS, 1 persoană în județul MS, 1 persoană în județul GJ și 1 persoană în județul IL).

 

O intervenție relevantă a fost gestionată în cursul zilei de ieri de pompierii gorjeni, în urma unui accident rutier, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă, pe DN 67 B, pe raza localități Pojogeni. În urma impactului au rezultat 2 victime. În ciuda eforturilor depuse de pompieri, 1 persoană și-a pierdut viața, iar cea de-a 2 victimă a fost transportată la spital, după acordarea asistenței medicale de urgență.

 

O altă misiune, care a presupus efort susținut din partea salvatorilor , a fost și cea din județul Iași, unde s-a intervenit în urma unui accident rutier între 1 autoturism și 1 microbuz, pe DN 28, pe raza localități Strunga. Echipajele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că au rezultat 7 victime, dintre care 5 au fost transportate la spital, pentru investigații de specialitate,
iar alte 2 persoane au decedat din cauza leziunilor suferite.

 

De asemenea, o altă intervenție soldată cu pierderea unei vieți omenești s-a produs pe raza localității Căciulați, unde pompierii bucureșteni au intervenit în urma unui accident rutier, unde 1 autoturism s-a răsturnat. La locul evenimentului s-au deplasat 2 mașini de descarcerare care au găsit 5 victime. Pompierii au acordat măsuri de prim ajutor pentru 4 persoane, iar 1 victimă a decedat, din cauza impactului puternic.

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

19.08.2021