Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de oreÎn cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD, cele mai numeroase astfel de misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov (248), urmată de județele Constanța (66) și Timiș (53).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 73 incendii, precum și în alte 198 de intervenții în sprijinul comunităților.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor, implicate în accidente rutiere.


O misiune, care s-a soldat cu pierderea unei vieți omenești, s-a produs în județul Suceava, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Poiana Negrii. Forțele operative ajunse la locul intervenției au constatat că flăcările se manifestau la acoperișul și mansarda casei, pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați. Din nefericire, pe timpul operaținilor de stingere, o persoană a fost găsită decedată.


De asemenea, o intervenție relevantă a fost gestionată, în cursul zilei de ieri, de salvatorii giurgiuveni, care au intervenit în urma unui incendiu produs la o anexă, situată în spatele unui hotel, din municipiul Giugiu. Pompierii s-au deplasat la locul evenimentului cu cinci mașini de stingere, unde au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, cu posibilități de propagare la fațada hotelului. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, iar pe timpul operațiunilor de stingere 10 persoane au fost evacuate și asistate medical.


Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (2), Bacău (1), Brașov (3), Covasna (1) și Hunedoara (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

31.08.2021