Misiunile pompierilor din 08.09.2021

Misiunile pompierilor din 08.09.2021

În ultima zi, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


Astfel, la nivel național, 1.230 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (255 cazuri), urmată de județele Timiș (60 cazuri), Cluj (54 cazuri) și Mureș (52 cazuri).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 111 incendii, precum și în alte 183 misiuni destinate protecției comunităților.


Dintre cele 111 incendii care au avut loc ieri, au fost înregistrate 73 de intervenții la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 650 ha de teren.


Un incendiu care a afectat o mare suprafață de teren s-a produs, în cursul zilei de ieri, în județul Mehedinți, unde pompierii au acționat pentru lichidarea focarelor care au cuprins vegetația uscată și mărăciniș, pe aproximativ 260 ha. În sprijinul echipajelor din cadrul ISU Mehedinți au acționat mașini de stingere din județele Timiș și Caraș-Severin. Evenimentul s-a produs între centura ocolitoare a municipiul Drobeta Turnu Severin și localitatea Halânga, fiind afectate 4 case nelocuite, 3 anexe, 15 stupi de albine și o plantație de aluni de pădure, în suprafață de 3.000 mp. Totodată, pe timpul operațiunilor de stingere, o persoană cu handicap locomotor (bărbat, 25 ani) a fost evacuată. Propagarea incendiului a fost favorizată de intensificările vântului, intervenția fiind încheiată după mai bine de nouă ore cu flăcările.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, după cum urmează: 7 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Argeș (1), Brașov (1), Covasna (1), Dâmbovița (1), Harghita (1), Mureș (2) și 1 mesaj privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județul Satu Mare (1).


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

09.09.2021