Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.562 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.230 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (284 cazuri), urmată de județele Cluj(57), Timiș(57), Sibiu(52 cazuri) și Mureș(49 cazuri).


Totodată, dintre cele 133 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 97 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectată o suprafață de aproximativ 650 ha.


În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 10 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Un eveniment rutier, ce a necesitat mobilizarea de resurse suplimentare, a avut loc ieri, pe DN 19, între localitățile Curtuișeni și Valea lui Mihai, județul Bihor, unde un autobuz s-a răsturnat în afara părții carosabile. În accident au fost implicate 19 persoane, dintre care 8 au primit asistență medicală de urgență la fața locului, iar ulterior au fost transportate la spital, conștiente.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

10.09.2021