Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

 

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.400 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.

 

 

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona București-Ilfov (336), urmată de județele Cluj (72), Mureș (65) și Timiș (61).

 

 

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 157 incendii, precum și în alte 190 de intervenții în sprijinul comunităților.

 

 

De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 10 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere.

 

 

O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Brașov, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care s-a manifestat la o clădire de birouri, în municipiul Brașov. Forțele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta pe fațada clădirii, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a se înregistra victime.

 

 

O misiune, care s-a soldat cu pierdea unei vieți a avut loc în județul Brăila, pe raza localității Stăncuța, unde un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. În evenimentul rutier au fost implicate două persoane. În pofida tuturor eforturilor depuse de salvatori, una dintre acestea și-a pierdut viața, iar cealaltă victimă a fost transportată la spital.

 

 

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 13 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 12 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Bacău (1), Brașov (4), Bistrița Năsăud (1), Covasna (1), Harghita (1), Mureș (2), Neamț (2); 1 mesaj privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județul Satu Mare.

 

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

14.09.2021