Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară!


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.720 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.379 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (329 cazuri), urmată de județele Timiș (70), Cluj (62 cazuri) și Sibiu (56 cazuri).


Totodată, dintre cele 144 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 108 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectată o suprafață de 674 ha. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe. Important: Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!Intervenții relevante din cursul zilei de ieri:


Un accident soldat cu victime a avut loc ieri dimineață, pe DN1, pe raza localității Căpușu Mare, județul Cluj. În urma impactului puternic dintre un autoturism și o autoutilitară, două persoane încarcerate și-au pierdut viața.


O altă intervenție complexă, care a presupus efort susținut din partea pompierilor, a avut loc în județul Prahova, localitatea Băicoi, unde salvatorii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la patru case și anexe. Forțele de intervenție s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului cu șapte mașini de stingere. Incendiul a fost stins după aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, fără a fi înregistrate victime.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

17.09.2021