Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.300 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona - București-Ilfov (315), urmată de județele Timiș (55) și Cluj (52).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 73 incendii, precum și în alte 214 de intervenții în sprijinul comunităților.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere.


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Mureș, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament, aflat la etajul 8, al unui bloc cu 10 etaje, din municipiul Târgu Mureș. Pe timpul operațiunilor de stingere, o persoană a fost găsită decedată, iar 70 de persoane au fost evacuate.


O altă misiune complexă, care a presupus efort susținut din partea pompierilor, a avut loc în județul Constanța, localitatea Satu Nou, unde salvatorii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei fabrici, de produse de panificație. Echipajele de stingere s-au deplasat de urgență la locul evenimentului, unde au constatat că flăcările se manifestau violent pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu posibilitate de propagare la vecinătăți. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.


Totodată, din totalul de 73 de incendii, 45 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști și vegetație uscată, fiind afectate aproximativ 230 ha.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

21.09.2021