Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară!

 

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.507 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

 

 

La nivel național, 1.253 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (324 cazuri), urmată de județele Cluj (71), Timiș (67 cazuri) și Mureș (47 cazuri).

 

 

În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

 

 

O intervenție, care a presupus efort susținut din partea pompierilor, a avut loc în județul Cluj, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, la o hală, în municipiul Cluj-Napoca. Salvatorii sosiți la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau la hală, pe o suprafață de aproximativ 4.500 metri pătrați. Incendiul a fost stins în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

 

 

O altă misiune complexă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Prahova, în municipiul Ploiești, unde s-a intervenit în urma unui incendiu produs la o instalație de cocsare, a unei rafinării. La locul evenimentului s-au deplasat de urgență peste 30 de pompieri cu șapte mașini de stingere, care au constatat că flăcările s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați, unde au ars reziduri petroliere. Pentru avertizarea populației a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT. Pe timpul intervenției nu s-au înregistrat victime.

 

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

22.09.2021