Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD, cele mai numeroase astfel de misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov (312), urmată de județele Timiș (64) și Cluj (47).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 61 incendii, precum și în alte 192 de intervenții în sprijinul comunităților.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor, implicate în accidente rutiere.


O misiune, care a presupus atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în județul Ialomița, unde s-a acționat în urma producerii unui accident auto, între două autoutilitare și un autoturism, pe raza localității Movilița. În urma evenimentului au rezultat șase victime. În pofida tuturor eforturilor depuse de salvatori, patru persoane au decedat din cauza impactului puternic, iar celelalte victime au fost transportate la spital.


De asemenea, o intervenție relevantă a fost gestionată, în cursul acestei nopți, de salvatorii tulceni, care au intervenit în urma unui incendiu produs la o locuință, în localitatea Somota. Pompierii s-au deplasat de urgență la locul evenimentului, unde au constatat că flăcările se manifestau la nivelul acoperișului, cât și în interiorul unei camere. Pe timpul operațiunilor de stingere, o persoană a fost găsită decedată.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

23.09.2021