Bilanț sfârșit de săptămână

Bilanț sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au gestionat 4.968 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea a constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.924 de persoane aflate în dificultate.


În afara acestor situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 471 de incendii, 366 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști și vegetație uscată, fiind afectate aproximativ 1.900 ha.


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, în acest weekend, amintim:


Un accident care s-a soldat cu pierderea unei vieți a avut loc vineri, în localitatea Marginea, județul Suceava, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un pom de pe marginea drumului. În urma accidentului au rezultat trei victime, dintre care una decedată (minor, 17 ani) și două rănite (minor 15 ani, bărbat 18 ani) conștiente, transportate la spital.


Un alt accident în care o persoană și-a pierdut viața a avut loc sâmbătă, pe raza localității Topolog, județul Tulcea, între două autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, dintre care una decedată (femeie, 49 ani) și două rănite conștiente, transportate la spital.


Alte trei accidente grave, în care a fost implicat un număr mare de victime, care au necesitat asistență medicală de urgență și transport la unități spitalicești, s-au produs duminică, în județele Argeș, Iași și Vâlcea.

Ieri, în jurul orei 15.40, echipaje din cadrul ISU Iași au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 248A, pe raza localității Bogdănești, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. În urma accidentului au  rezultat șase victime (1 adult și 5 minori), dintre care una inconștientă (bărbat, 49 ani) și cinci rănite conștiente (minori, cu vârste între 14 – 16 ani). După acordarea asistenței medicale de urgență la locul intervenției toate cele șase persoane au fost transportate la spital.

Tot în după amiaza zilei de ieri, pompieri din cadrul ISU Vâlcea au intervenit la un accident rutier produs pe DN 7, pe raza localității Racovița, între două autoturisme și o autoutilitară. În urma accidentului, în care au fost implicate 15 persoane (9 adulți și 6 minori), au rezultat 8 victime (4 adulți și 4 minori), conștiente. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul intervenției, toate cele 8 persoane au fost transportate la spital.

Un alt accident, care a avut loc ieri, s-a produs pe autostrada A1, km 88, sensul de mers spre Pitești, între două autoturisme, în care se aflau 10 persoane. Echipajele de salvatori au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru 8 victime, care au fost transportate la spital, conștiente.


În continuare, pompierii rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va monitoriza dinamica din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

27.09.2021