Misiunile pompierilor din 28 septembrie 2021

Misiunile pompierilor din 28 septembrie 2021

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.584 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.273 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (325 cazuri), urmată de județele Cluj (55) și Timiș (48 cazuri).


Totodată, dintre cele 100 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 65 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectată o suprafață de 269 ha.


În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Un eveniment grav a avut loc în localitatea Tifești din județul Vrancea, unde două persoane au suferit arsuri ca urmare a exploziei unei butelii, eveniment urmat și de incendiu. Cele două victime au fost transportate la spital, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului.

Un caz similar a avut loc și în comuna Corbeanca, județul Ilfov, unde o explozie produsă ca urmare a unei acumulări de gaze s-a soldat cu 4 persoane rănite (2 adulți și 2 copii), care au fost transportate la spital.


IMPORTANT! Apelarea la specialişti, atunci când sesizăm probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercursiuni. De asemenea, pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz, precum şi a detectoarelor de incendiu în locuințe.Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

29.09.2021