Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.400 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona - București-Ilfov (368), urmată de județele Timiș (75) și Cluj (66).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 48 incendii, precum și în alte 217 de intervenții în sprijinul comunităților.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere.


O intervenție relevantă, gestionată în cursul zilei de ieri, a avut loc în județul Brăila, unde pompierii au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier produs pe DN 21, pe raza localității Albina, în care a fost implicat un autoturism și un autotren. În urma impactului au rezultat 2 victime, încarcerate. În ciuda eforturilor salvatorilor, cele două persoane (bărbat 32 ani, respectiv 45 ani) și-au pierdut viața.


Un alt accident rutier grav, care a necesitat intervenția echipajelor de descarcerare, a avut loc pe raza comunei Golăiești, județul Iași, între două autoturisme. În urma acestui eveniment, 1 persoană a decedat, iar alte 2 victime au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportate la o unitate spitalicească, cu multiple traumatisme.


Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 22 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 19 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (1), Bacău (1), Brașov (4), Harghita (3), Mureș (5), Neamț (3), Vâlcea (2) și 3 mesaje privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele Ialomița (1), Mehedinți (1), Satu Mare (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

30.09.2021