Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară!

 

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.924 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

 

La nivel național, 1.529 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (408 cazuri), urmată de județele Cluj (73 cazuri) și Timiș (67 cazuri).

 

Totodată, dintre cele 150 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 112 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectată o suprafață de aproximativ 300 ha.

 

În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

 

Un accident soldat cu victime a avut loc ieri, pe raza localității Gura Teghii, județul Buzău, unde un tractor cu remorcă, care traversa un podeț, s-a răsturnat în albia râului Bâsca Mare, de la o înălțime de aproximativ cinci metri. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri o persoană a decedat, iar alte două au fost transportate la spital.

 

O altă intervenție complexă a avut loc și în județul Vaslui, localitatea Ferești, pe DJ 246A, unde pompierii au fost solicitați în urma unui accident rutier între un autoturism și un atelaj hipo. În urma evenimentului au rezultat două victime, una decedată, iar cealaltă persoană a fost transportată la spital.

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 24 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 9 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (1), Brașov (3), Harghita (1), Mureș (1), Sibiu (2) și Vâlcea (1); 15 mesaje privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele Ialomița (1), Mehedinți (7), Satu Mare (1), Sălaj (1) și Tulcea (5).

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

05.10.2021