Misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore

Misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore

1.809 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore


În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.430 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (367 cazuri), urmată de județele Cluj (63 cazuri) și Sibiu (62 cazuri). În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 2 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Totodată, din totalul de 183 incendii la care au intervenit pompierii, peste 75% dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 650 ha. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Important: Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!


O misiune complexă a avut loc în județul Bihor, unde pompierii au intervenit în urma unui accident rutier, între un autotren și un autocar, produs pe DN 76, pe raza localității Dușești. Salvatorii s-au deplasat de urgență la locul evenimentului, unde au constatat că au rezultat 12 victime. După acordarea asistenței medicale de urgență, acestea au fost transportate la spital, pentru investigații de specialitate.


 De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 15 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 9 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Brașov (3), Harghita (4), Mureș (1) și Suceava (1); 6 mesaje privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele Argeș (1), Hunedoara (1), Satu Mare (1), Sălaj (1), Tulcea (1) și IGSU (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

07.10.2021