Bilanțul ultimelor 24 de ore

Bilanțul ultimelor 24 de ore

Peste 1.400 de persoane asistate medical, în ultimele 24 de oreLa nivel național, pompierii au intervenit în cazul a 1.882 de situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Astfel, 1.444 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (420 cazuri), urmată de județele Cluj (83) și Mureș (60 cazuri).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 56 de incendii, precum și în cazul altor 297 de intervenții în sprijinul comunităților.


O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 2 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.


O misiune dificilă a fost înregistrată în după-amiaza zilei de ieri, în județul Vaslui, în localitatea Corbu, comuna Lipovăț, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane căzută într-un puț, la o adâncime de aproximativ nouă metri. Un pompier specializat în astfel de misiuni a coborât și a adus victima la suprafață, în siguranță. După acordarea măsurilor de prim ajutor, persoana a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.


De asemenea, o altă intervenție care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor a fost tot în județul Vaslui, în localitatea Roșiești. În cursul nopții trecute, mai multe echipaje de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs într-o locuință. Ajunși la fața locului, pompierii au acționat pentru stingerea flăcărilor care se manifestau generalizat, pe o suprafață de aproximativ 130 mp. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, incendiul a fost stins în limitele găsite, fără posibilități de propagare la locuințele învecinate. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.


Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost emise 16 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 2 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (1) și Brașov (1); 14 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Argeș (4), Bistrița-Năsăud (1), Dâmbovița (3), Ialomița (1), Neamț (2), Sălaj (2), și Satu Mare (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

20.10.2021