Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din 20 octombrie 2021


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.899 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.480 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (408 cazuri), urmată de județele Timiș (58 cazuri), Mureș (56 cazuri) și Cluj (54 cazuri).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 77 de incendii, precum și în cazul altor 348 de intervenții în sprijinul comunităților.


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


O misiune, care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor, a avut loc în județul Constanța, unde colegii noștri au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire de locuit, în incinta unei mănăstiri, din localitatea Agigea. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta cu flăcări violente și fum dens, pe o suprafață de aproximativ 450 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat în limititele găsite, în urma acestui eveniment nefiind înregistrate victime.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 13 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov (1), Harghita (1), Mureș (1), Prahova (1) și Suceava (1); 8 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele Botoșani (1), Dâmbovița (1), Ialomița (2), Mehedinți (1), Neamț (2), Satu Mare (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

21.10.2021