Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.531 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD, cele mai numeroase astfel de misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov (418), urmată de județele Cluj (75), Sibiu (66) și Mureș (59).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 87 incendii, precum și în alte 315 de intervenții în sprijinul comunităților.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor, implicate în accidente rutiere.


O intervenție complexă, care a presupus efort susținut din partea pompierilor, a avut loc în județul Botoșani, localitatea Corni, unde echipajele de stingere au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la trei case și două anexe. Salvatorii sosiți la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta cu flăcări violente, la cele trei gospodării. Concomitent cu operațiunile de stingere au fost evacuate 2 butelii, înlăturând pericolul de explozie. Incendiul a fost stins în limitele găsite.


O altă misiune, unde a fost necesară alocarea de forțe suplimentare, a avut loc în județul Olt, localitatea Seaca, unde colegii noștri au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la o moară și la o locuință, aflată în vecinătatea acesteia. Pompierii ajunși la fața locului au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 400mp. Din fericire, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.


IMPORTANT! Apelarea la specialişti, atunci când sesizăm probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercusiuni. De asemenea, pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz, precum şi a detectoarelor de incendiu în locuințe.


Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 20 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 10 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Alba (1), Bistrița Năsăud (1), Brașov (2), Harghita (1), Mureș (1), Neamț (3) și Vrancea (1); 10 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Dâmbovița (3), Ialomița (1),  Mehedinți (4), Neamț (1), Satu Mare (1).

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

22.10.2021