Bilanțul misiunilor din weekend

Bilanțul misiunilor din weekend

Peste 5.500 de intervenții ale pompierilor, în acest weekend


În acest sfârșit de săptămână, la nivel național, pompierii militari au gestionat 5.554 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 4.274 persoane aflate în dificultate.


Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 275 de incendii, precum și în alte 965 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată.


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 20 de accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În ciuda eforturilor salvatorilor, 9 persoane și-au pierdut viața în ultimele 72 de ore .


Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:


O intervenție care a avut loc sâmbătă, pe raza localității Slobozia Moară, unde pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier, produs între un autoturism și un autotren. Din cauza impactului puternic, cele 3 victime implicate în eveniment au decedat.


De asemenea, o altă misiune care s-a soldat cu o victimă, a avut loc tot sâmbătă, în municipiul Galați, unde colegii noștri au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj. Flăcările au fost stinse în scurt timp, însă în interior o persoană a fost găsită decedată.


Alte trei accidente grave, în care a fost implicat un număr mare de victime, care au necesitat asistență medicală de urgență și transport la unități spitalicești, s-au produs duminică, în județele Ialomița, Satu Mare și Botoșani.


Ieri, în jurul orei 08.00, echipaje din cadrul ISU Ialomița au intervenit la un accident rutier produs pe raza municipiului Urziceni, DN2, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a lovit un gard de beton. În urma accidentului au rezultat 2 victime, 1 decedată, iar cealaltă a fost transportată la spital.


Tot în după amiaza zilei de ieri, pompieri din cadrul ISU Satu Mare au intervenit la un accident rutier produs pe DN 19, pe raza localității Certeze, între două autoturisme. În urma accidentului, în care au fost implicate 5 persoane, 2 au decedat din cauza leziunilor generate de impactul puternic, iar alte 3 au fost transportate la spital, după acordarea măsurilor de prim ajutor.


Un alt accident, care a avut loc ieri, s-a produs pe raza localității Miorcani, județul Botoșani – DN 23 C, unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a lovit un cap de pod. Echipajele de salvatori au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru 5 victime, dintre care 2 au decedat, iar celelalte au fost transportate la spital, pentru investigații de specialitate.


În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va asigura monitorizarea dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

25.10.2021