Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Peste 1.300 de persoane asistate medical, în ultimele 24 de ore


La nivel național, pompierii au intervenit în cazul a 1.704 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Astfel, 1.314 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (356 cazuri), urmată de județele Sibiu (54) și Timiș (50 cazuri).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 87 de incendii, precum și în cazul altor 321 de intervenții în sprijinul comunităților.


O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 3 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.


O intervenție care a necesitat efort susținut din partea salvatorilor, a avut loc în dimineața zilei de ieri, în Capitală, unde echipajale de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea flăcărilor care se manifestau la mansarda unui imobil. Pompierii sosiți la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 250 mp, cu posibilități de propagare la vecinătăți. Incendiul a fost stins în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.


O altă misiune complexă, care a avut loc tot în dimineața zilei de ieri, în județul Bacău, unde colegii noștri au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un uscător de cereale , în municipiul Onești. La locul evenimentului s-au deplasat echipajele de stingere, unde au constatat că arderea se manifesta cu flăcări violente și degajări mari de fum la uscătorul de cereale. După aproximativ 8 ore, incendiul a fost lichidat.


Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost emise 8 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Bistrița Năsăud (2), Brașov (1), Mureș (1) și Suceava (1); 3 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Hunedoara (1), Ialomița (1) și Sălaj (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

27.10.2021