Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Peste 1.600 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore


În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.240 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (363 cazuri), urmată de județele Sibiu (56 cazuri) și Mureș (51 cazuri).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 74 de incendii, precum și în cazul altor 309 intervenții în sprijinul comunităților.


O misiune complexă a avut loc în județul Dâmbovița, unde pompierii au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe raza localității Butimanu, pe DN 1A, în care un fost implicate două autocamioane și un autoturism. În urma evenimentului au rezultat 4 victime, din care 1 încarcerată. În urma evaluării și asistenței medicale, salvatorii au transportat la spital unul dintre ocupanți pentru investigații suplimentare.


De asemenea, o altă intervenție care a necesistat efort susținut din partea salvatorilor a avut loc în județul Suceava, unde echipajele de stingere au fost solicitate pentru localizarea și lichidarea unui incediu, produs la o casă, în localitatea Hurjuieni. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. După aproximativ 5 ore, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime omenești.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov (2), Harghita (1), Prahova (1) și Vâlcea (1) și 5 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Botoșani (1), Dâmbovița (3) și Ialomița (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

04.11.2021