Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

 

 

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 900 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.

 

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona
București-Ilfov (301 cazuri), urmată de județele Timiș (45 cazuri ) și Mureș (44 cazuri).

 

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 61 incendii, precum și în alte 266 de intervenții în sprijinul comunităților.

 

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere.

 

O intervenție complexă a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Vaslui, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă în localitatea Codăești. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea s-a extins la 2 locuințe aflate în vecinătate, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. După aproximativ 3 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, fără a fi înregistrate victime.

 

O misiune care s-a soldat cu o victimă a avut loc în județul Ilfov, unde colegii noștri au intervenit în urma unui incendiu, la o casă, în localitatea Măgurele. La locul evenimentului s-au deplasat peste 60 de pompieri care au încadrat 6 mașini de stingere, unde au constatat că flăcările se manifestau violent, cu fum dens, la 2 imobile, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, însă, din nefericire, la interior a fost găsită o persoană decedată.

 

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 4 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Bacău (2), Bistrița – Năsăud, Brașov; 1 mesaj privind incidența de răspândire a SARS-CoV- 2 în județul Ialomița.

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.

 

                                                             SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

26.11.2021