Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.419 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.083 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (268 cazuri), urmată de județele Mureș (53 cazuri), Cluj (47cazuri) și Timiș (43 cazuri).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 78 de incendii, precum și în alte 251 de intervenții în sprijinul comunităților.


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 3 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (1 persoană în județul CV, 1 persoană în județul IL și 1 persoană în județul TL).


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

O intervenție, care a necesitat efort susținut din partea pompierilor, a avut loc în județul Bacău, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier, produs pe raza comunei Nicolae Bălcescu, în care a fost implicat 1 autoturism și 1 microbuz, în care se aflau 3 adulți și 13 copii. În urma impactului au rezultat 8 victime (1 adult și 7 copii). În urma acordării asistenței medicale la fața locului, toate cele 8 persoane au fost transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite.


Un alt accident soldat cu victime a avut loc în județul Covasna, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe DN12, la ieșire din municipiul Sfântu Gheorghe, în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat 2 victime, dintre care 1 decedată. Salvatorii au evaluat și acordat măsurile de prim ajutor celeilalte persoane, ulterior fiind transportată la spital, pentru investigații suplimentare.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Bistrița-Năsăud (1) și Mureș (2).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.

03.12.2021