Stiri Locale

 • Rezultatele Concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență

  Competiția națională a pompierilor s-a încheiat în data de 23.09.2022. Timp de trei zile, salvatorii din 12 județe și-au testat limitele în cadrul „Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență”.

  CLASAMENT GENERAL:
  Locul I: ISU Bacău
  Locul II: ISU Bihor
  Locul III: ISU Sibiu
  Proba „Scara de fereastră”:
  🥇ISU Sibiu
  🥈ISU Bihor
  🥉ISU Bacău
  Proba „Pista cu obstacole pe 100 de metri”:
  🥇ISU Sibiu
  🥈ISU Bacău
  🥉ISU Bihor
  Proba „Ștafeta 4x100 de metri”:
  🥇ISU Călărași
  🥈ISU Botoșani
  🥉ISU Mureș
  Proba „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”:
  🥇ISU Bacău
  🥈ISU Gorj
  🥉ISU Călărași

 • S-a dat startul etapei finale a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență - ediția 2022


  Competiția celor mai buni dintre cei mai buni


  Timp de trei zile, în perioada 21 – 23 septembrie, ISU Sibiu este gazda etapei finale a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediția 2022.


  Echipele reprezentative din 12 județe (Bacău, Botoșani, Bihor, Bucureşti-Ilfov, Călăraşi, Constanța, Cluj Gorj, Ialomița, Mureș, Neamț și Sibiu) își demonstrează abilităţile şi experienţa profesională în cadrul celor patru probe de concurs: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4x100m” și „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.


  De asemenea, în cadrul competiției vor evolua și concurenții din inspectoratele pentru situații de urgență ale județelor Alba, Dolj, Iași, Prahova, Suceava, Timiș și Vâlcea, care au obținut timpul cel mai bun la proba duel.


  Competiția se organizează anual şi are ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.


  Mult succes tuturor!


 • Mesajul Inspectorului General cu ocazia Zilei Pompierilor din România

  Aniversată în fiecare an pe 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România ne oferă ocazia de a rememora un episod glorios din istoria naţională – lupta purtată cu 174 de ani în urmă, pe Dealul Spirii, de compania de pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva numeroasei oştiri otomane, venită să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.


  Nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra vie memoria eroilor și nu este mai mare privilegiu decât acela de a purta mai departe crezul lor.


  Astăzi, prin profesionalismul cu care vă îndepliniți misiunile, sunteți continuatorii tradițiilor de glorie ale pompierilor militari care au luptat pentru apărarea idealurilor de libertate națională și emancipare socială.


  Dragi colegi, dumneavoastră aveți mai mult decât o meserie, aveți o viață dedicată vocației de a face bine, de a ajuta și de a vă pune în slujba celorlalți. Sunteți, de cele mai multe ori, ultima speranță de salvare pentru cei aflați în pericol.


  Încrederea de care se bucură pompierii români din partea populației trebuie să vă însoțească permanent în lupta cu neprevăzutul și să vă călăuzească pașii pe timpul intervențiilor în care vă riscați propria viaţă.


  Serviciul de calitate oferit comunității trebuie să fie definitoriu în misiunile noastre și trebuie susținut cu temeinicie prin pregătire și echipamente performante de intervenție. Tocmai de aceea, au fost și rămân prioritare proiectele destinate creșterii performanței și pregătirii dumneavoastră.


  Avem datoria să nu-i uităm pe eroii noștri, camarazi care au plătit cu propria viață pentru ca alții să trăiască. Să ne rugăm pentru odihna veșnică a colegilor noștri care acum ne veghează din Ceruri!


  Vă mulţumesc tuturor pentru eforturile şi sacrificiile pe care le faceţi pentru îndeplinirea obiectivului principal al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - protejarea şi salvarea cetăţenilor!


  La ceas aniversar, vă adresez mulţumiri pentru activitatea depusă şi rezultatele profesionale obţinute, alături de sincere urări de sănătate, fericire şi împliniri în plan personal și profesional!


  La mulți ani!

 • Astăzi s-au împlinit 174 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. Ceremonii comemorative organizate la monumentele eroilor pompieri.

  Astăzi s-au împlinit 174 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, atunci când pompierii militari din București au luptat pentru apărarea idealurilor Revoluției de la 1848, împotriva invaziei otomane.

  În această dimineață, la Monumentul Eroilor Pompieri din Capitală, au avut loc slujba de pomenire și ceremonia de depunere de coroane de flori. De asemenea, ceremonii comemorative au fost organizate în toate orașele mari din țară, la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri.

  Monumentul Eroilor Pompieri din București a fost dezvelit la 13 septembrie 1901 pe Dealul Spirii, fiind închinat eroilor pompieri care au ripostat trupelor otomane venite să înăbușe Revoluția de la 1848.

  Pe latura din față a monumentului este fixată o placă de bronz cu inscripția:„Luptătorilor de la 13 septembrie 1848, poporul român recunoscător, MDCCCL (1900)”. Pe latura opusă este fixată o altă placă de bronz, pe care scrie: „În aducerea aminte a luptei susținută în acest loc de pompierii Bucureștilor, comandați de către căpitanul Zăgănescu, și de Batalionul II din Reg. 2 linie sub comanda col. Radu Golescu contra unei divizii de armată turcească comandată de Kerim Pașa”.