Stiri Locale

 • Ceremonie de avansare în gradul următor

  Astăzi, la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc ceremonialul de avansare în gradul următor. 22 de ofiţeri şi 1 subofiţer au primit cu emoţie noile grade, reprezentând o recunoaştere a muncii depuse în cadrul instituției.


  Anual, la începutul lunii august, cadrele militare din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care îndeplinesc condiţiile şi au satisfăcut stagiul minim, sunt avansate în gradul militar următor.

 • România acordă sprijin umanitar pentru Republica Moldova

  Peste 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, ajutor umanitar pentru Republica Moldova


  Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă de către Republica Moldova, Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene a postat prin intermediul CECIS o solicitare de asistență internațională, în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.


  Astfel, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, pentru autoritățile moldovene, constând în 100.620 doze de vaccin anti-COVID, tip PFIZER. Vaccinurile se asigură din stocurile de urgență medicală achiziționate de Ministerul Sănătății, iar transportul s-a asigurat prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.


  Predarea-primirea asistenței s-a organizat la Chișinău, astăzi, 23 iulie.

 • Ziua Ministerului Afacerilor Interne

  Dumitru Mitică, Dănilă Mihai, Gălățeanu Ionuț, Lie George și Valtizan Petre sunt cei cinci pompieri care au fost recompensați cu prilejul Zilei aniversare a Ministerului Afacerilor Interne! Colegii noștri s-au remarcat prin faptele lor și curajul de care au dat dovadă în misiunile desfășurate.


  În al patrulea an consecutiv în care se serbează Ziua Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a acordat Emblema de Onoare a MAI angajaților din Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al MAI, care s-au evidențiat prin acte de eroism, fapte deosebite sau acțiuni civice de amploare în sprijinul comunităților.


  Felicitări, dragi colegi! Suntem mândri de voi!


 • Inundații în județul Alba

  În urma precipitațiilor abundente înregistrate în perioada 15-16.07.2021, la nivelul județului Alba, au fost înregistrate efecte în următoarele localități:


  Ocoliș

  -              20 case avariate

  -              aprox. 30 de gospodarii și 1 operator economic inundate

  -              4 persoane salvate, dintre care o femeie însărcinată

  -              20 persoane evacuate


  Runc – alunecare de teren care a afectat 1 casă


  Vidolm – 1 auto luat de apă și 1 casă inundată


  Zlatna - copaci căzuți pe DN 74, a intervenit SVSU Zlatna, SITUAȚIE REMEDIATĂ


  Almașu Mare - copaci cazuti pe DJ 705, a intervenit SVSU Almașu Mare, SITUAȚIE REMEDIATĂ


  Abrud - 2 case inundate – a intervenit SVSU Abrud – SITUAȚIE REMEDIATĂ


  Câmpeni – 3 drumuri blocate de arbori doborâți de vânt și 1 curte inundată – a intervenit SVSU Câmpeni – SITUAȚIE REMEDIATĂ


  Bistra – 1 stradă blocată de un arbore doborât de vânt și 2 curți inundate – a intervenit SVSU Bistra – SITUAȚIE REMEDIATĂ


  Roșia Montană – 2 curți inundate – a intervenit SVSU Roșia Montană – SITUAȚIE REMEDIATĂ


  În urma acestor evenimente NU s-au înregistrat victime.  Pentru înlăturarea efectelor, la momentul de față (16.07.2021), pompieri din cadrul ISU Alba intervin cu motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate.


  Pentru gestionarea situației, în teren acționează și personal din cadrul IPJ Alba, IJJ Alba, SGA Alba,  Salvamont, Crucea Roșie, echipaje ale societății de distribuție a energiei electrice, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

 • 140 de pompieri au fost mobilizați, astăzi, pe Autostrada A2!

  140 de pompieri au fost mobilizați, astăzi, pe Autostrada A2!


  Echipaje din Constanța, Călărași, Ialomița și București-Ilfov au intervenit pe A2, în zona Medgidia! În carambol au fost implicate zeci de mașini, iar 32 de persoane au primit asistență din partea echipajelor medicale, numai 16 dintre acestea fiind transportate la unități spitalicești.


  Numărul mare de persoane implicate a impus alocarea unui număr mare de resurse și activarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța.