IGSU

Site-ul www.igsu.ro a fost optimizat pentru persoane cu deficienţe de vedere. Pentru a putea fi accesat de această categorie de persoane este necesară instalarea unei aplicaţii de tip cititor de ecran (screenreader), cum este aplicatia de sinteza vocala NonVisual Desktop Access, care poate fi descarcata gratuit de aici.

Descarcare aplicatie NonVisual Desktop Access

NVDA este un proiect opensource (dezvoltarea sa este opera exclusiva a unor pasionati, sustinuti fiind doar de donatii si programe de sponsorizare) si este distribuit gratuit. Puteti gasi mai multe informatii, si puteti descarca software-ul gratuit si de la pagina producatorului. Aplicatia dispune atat de interfata, cat si de motor de vorbire (TTS - Text To Speech) in limba romana.

Aplicatia este portabila si de aceea nu trebuie instalata, ci doar descarcata si dezarhivata intr-o locatie de pe computer sau pe un flash-drive (memory-stick). Ea poate fi utilizata nu numai pentru website-ul IGSU, ci pentru orice aplicatie care ruleaza sub sistemul de operare Windows.

    Instructiuni de utilizare:
  1. Se dezarhiveaza aplicatia;
  2. Se porneste sistemul audio al computerului (boxe, casti etc.);
  3. Se ruleaza programul principal - nvda.exe;
  4. In zona de notificari a Windows (langa ceas) va aparea iconul programului; pentru configurare, se da clic dreapta pe acesta, apoi se aleg optiunile:
    1. Preferinte - Setari generale, apoi se selecteaza limba dorita pentru interfata programului; pentru aplicarea setarilor, programul trebuie restartat;
    2. Preferinte - Setari voce, apoi se selecteaza limba dorita pentru motorul de voce.
La trecerea cursorului mouse peste o zona de pe ecranul computerului, sistemul audio va pronunta denumirea zonei, comanda sau textul respective.


Actualizat: Marti, 13 Noiembrie 2018