IGSU

Depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Jandarmi

2016-12-23

Vineri, 23 decembrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general maior dr. Ovidiu VASILICĂ, a participat la Ceremonialul militar religios de depunere a coroanelor de flori. Evenimentul s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni, cu prilejul comemorării eroilor martiri jandarmi care şi-au pierdut viaţa în Revoluţia din 1989.

 

Bruxelles - Reuniunea in domeniul urgenţelor civile

2016-12-14

În perioada 14-15 decembrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general maior dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la Reuniunea Plenară a Comitetului de Planificare a Urgenţelor Civile al NATO (CEPC), eveniment găzduit de capitala Belgiei. Această activitate constituie un bun prilej pentru schimbul de opinii şi bune practici în domeniul urgenţelor civile .

 

INVESTIRE IN FUNCTIE LA ISU BIF

2016-12-07

Astăzi, 7 decembrie a.c.., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general maior dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la activitatea prilejuită de învestirea în funcție a inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov, colonel Flaviu-Dorel CHISCOP. Ceremonialul de predare-primirii a comenzii unității subordonate IGSU va avea loc la sediul acesteia din Calea 13 Septembrie.

 

PREDARI DE STAFETĂ

2016-12-06

Astăzi, 6 decembrie a.c.., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general maior dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la festivitatea de predare-primire a comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crișana” al judeţului Bihor. Tot astăzi, oficialul IGSU va fi prezent la un eveniment similar care se va desfășura la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” al judeţului Arad.

 

CEREMONIE DE PREDAREA COMENZII LA ISU DAMBOVITA

2016-11-29

Marţi, 29 noiembrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la festivitatea de predare-primire a comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa. Această schimbare în comanda inspectoratului are loc ca urmare a trecerii în rezervă a colonelului Mirel PIETREANU.

 

Prezenta Caravanei SMURD în ASE

2016-11-28

Luni, 28 noiembrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, a participat la festivitatea de deschidere a evenimentului Caravana SMURD „Fii pregătit!” din cadrul proiectului „Academia Speranţei – Voluntariat din Iubire pentru Viaţă”. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Complexului Moxa al Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

 

Parteneriat pentru salvarea de vieti

2016-11-15

Marți, 15 noiembrie a.c., începând cu ora 10.00, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la conferința de presă prilejuită de continuarea parteneriatului dintre Rompetrol și Fundația pentru SMURD, destinat salvării de vieți. Prin intermediul acestui parteneriat, Rompetrol donează unității de primiri urgențe a Spitalului de Urgență Floreasca un echipament medical performant, precum și uniforme pentru voluntarii SMURD din țară.

 

Depunerea juramantului militar la Scoala de Pompieri

2016-11-11

Vineri, 11 noiembrie a.c., începând cu ora 10.00, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la ceremonia depunerii jurământului militar de către elevii anului I ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

 

BUNE PRACTICI ROMÂNO-UNGARE

2016-11-09

Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la Întâlnirea Anuală a Comisiei Mixte româno-ungare în domeniile limitării și prevenirii efectelor dezastrelor. Activitatea, desfășurată la Budapesta, are ca scop dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre cele două țări și identificarea proiectelor comune de viitor orientate spre eficientizarea metodelor de limitare a consecințelor dezastrelor naturale și tehnologice.

 

PREVENIREA POATE FI EXERSATA ON-LINE

2016-10-20

Astăzi, 20 octombrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, General de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la conferința de lansare a jocului educativ on-line “Fiți eroi ca ei, Rex și Andrei”, eveniment gazduit de Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai din municipiul Cluj-Napoca. Partenerii proiectului destinat pregătirii tinerei generații în prevenirea situațiilor de urgență sunt IGSU, Biroul Federal de Protecție Civilă și de Asistență la Dezastre (BBK) din Germania și Organizația de Cruce Roșie din Austria.

 

Primirea drapelului de lupta de catre ISU Arad

2016-10-15

Sâmbătă, 15 octombrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la ceremonialul militar-religios prilejuit de înmânarea Drapelului de Luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad.

 

Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului la Dezastre

2016-10-13

Joi 13 octombrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la dezbaterea „Managementul reducerii riscurilor la dezastre”, care se va desfăşura în Aula Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, cu ocazia „Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului la Dezastre”.

 

Acordarea drapelului de lupta pompierilor teleormaneni

2016-10-12

Astăzi, 12 octombrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, va participat la ceremonialul militar-religios prilejuit de înmânarea Drapelului de Luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Alexandru Dimitrie Ghica” al judeţului Teleorman. Evenimentul se va desfășura în faţa Palatului Administrativ din municipiul Alexandria.

 

Seminar privind protectia la seism

2016-10-10

Luni 10 octombrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la un seminar referitor la gestionarea situaţiilor de urgenţă în cazul producerii unui seism major, alături de o echipă de experţi din Japonia. Evenimentul se desfăşoară în perioada 10-13 octombrie a.c., în cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti.

 

Primirea drapelului de lupta de catre ISU Neamt

2016-10-09

Duminică, 09 octombrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, va participa la ceremonialul militar-religios prilejuit de înmânarea Drapelului de Luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ.

 

COMBATEREA CORUPȚIEI ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ

2016-10-06

Astăzi, 6 octombrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la conferința de deschidere a proiectului “Mecanisme eficiente pentru prevenirea și combaterea corupției în administrația publică, inclusiv în achizițiile publice și gestionarea proiectelor cu finanțare UE”, eveniment organizat de Direcția Generală Anticorupție.

 

CEREMONIE DE PRELUARE A COMENZII LA ISU TELEORMAN

2016-10-05

Miercuri, 05 octombrie a.c., prim-adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel ing. Daniel DRAGNE, participă la festivitatea prilejuită de împuternicirea colonelului Marius STANCU în funcţia de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Alexandru Dimitrie Ghica” al judeţului Teleorman.

 

VALAHIA 2016

2016-10-05

Astăzi, 5 octombrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la Exercițiul Național VALAHIA 2016, acțiune susținută prin programul Norway Grants al Guvernului Norvegian, în cooperare cu Autoritatea Norvegină pentru Radioprotecție. În cadrul exercițiului vor fi verificate și testate planurile și procedurile de răspuns la urgență nuclear în sistemul național al situațiilor de urgență.

 

Depunerea juramantului la Academia de Politie

2016-09-29

Joi, 29 septembrie a.c., începând cu ora 09.00, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la ceremonia depunerii jurământului militar de către studenții anului I ai Academiei de Poliție „A.I. Cuza” București.

 

Reuniunea sefilor de protectie civila

2016-09-27

În perioada 27-28 septembrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ, participă la cea de-a 37-a Reuniune a Directorilor Generali de Protecţie Civilă din Uniunea Europeană, Zona Economică Europeană şi Statele Candidate. Evenimentul se desfăşoară în capitala Slovaciei.

 

 
  • DACEA
  • Informare Preventiva
  • ASPR
 
 
 
  • EMERSYS
  • Logo Ziua Informarii Preventive
  • Schengen si CNAI
  • Schengen si CNAI