IGSU

EXERCITIU EU MODEX BULGARIA

2019-06-14

Astăzi, 14 iunie a.c.,prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Radu Cristian, va participa la exercițiul Eu Modex, ce se desfăşoară în Bulgaria.

 

Vizita reprezentanților Școlii Naționale Superioare de Pompieri din Aix-en-Provence, Franța

2019-06-13

Astăzi, 13 iunie a.c., inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan - Paul IAMANDI, a participat la o întâlnire cu reprezentanții Școlii Naționale Superioare de Pompieri din Aix-en-Provence din Franța, în cadrul căreia au fost expuse performanțele şi implicarea personalului în gestionarea situațiilor de urgență, precum şi devotamentul celor angrenați în acest sistem al urgențelor.

 

Aniversarea SMURD București - Ilfov

2019-05-15

Miercuri, 15 mai a.c., adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Cezar – Mihai DAMIAN, participă la festivitatea prilejuită de aniversarea a 11 ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) București – Ilfov, eveniment găzduit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov.

 

Înaintare în grad în mod excepțional pentru curaj și spirit de sacrificiu

2019-04-23

Astăzi, 23 aprilie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan - Paul IAMANDI, participă la festivitatea de înaintare în grad, în mod excepțional, a sergentului major Sorin Cobzaru din cadrul Detașamentului de Pompieri Bujoreni din Capitală. Subofițerul, dând dovadă de curaj și devotament față de semeni, a acționat pentru salvarea unei persoane căzute în râul Dâmbovița.

 

Evaluarea activității Ministerului Afacerilor Interne

2019-04-19

Astăzi, 19 aprilie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan - Paul IAMANDI, a participat, în prezența conducerii MAI, a șefilor direcțiilor și ai inspectoratelor generale, la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2018 de către Ministerul Afacerilor Interne.

 

Albania – Întâlnire în domeniul managementului tipurilor de risc

2019-04-16

În perioada 16 – 17 aprilie a.c., adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Cezar – Mihai DAMIAN, participă la cea de-a 38-a Întâlnire Regională a Inițiativei de Pregătire și Prevenire a Dezastrelor în Sud - Estul Europei. Această activitate, găzduită de orașul Tirana (Albania), are drept principal obiectiv schimbul de informații dintre reprezentanții autorităților naționale cu atribuții în managementul tipurilor de risc, în scopul intensificării măsurilor de prevenire, pregătire și reducere a impactului dezastrelor în regiunea de Sud - Est a Europei.

 

SUA – Schimb de bune practici în domeniul rezilienței

2019-04-10

În perioada 09 – 10 aprilie a.c., prim – adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Cristian RADU, participă, în Norfolk, statul Virginia – SUA, la Conferința privind reziliența. Această activitate, organizată de către NATO, are drept scopuri schimbul de bune practici între organismele cu atribuții în domeniul rezilienței și explorarea modului în care NATO poate sprijini națiunile în construirea rezilienței colective.

 

București - Cea de-a 42-a Reuniune a Directorilor Generali de Protecție Civilă din Uniunea Europeană, Zona Economică Europeană și Statele Candidate

2019-04-09

În perioada 09 – 10 aprilie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă la cea de-a 42-a Reuniune a Directorilor Generali de Protecție Civilă din Uniunea Europeană, Zona Economică Europeană și Statele Candidate. Evenimentul, găzduit de municipiul București, este organizat în contextul deținerii, de către România, a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

 

Jandarmii români – la ceas aniversar

2019-04-03

Miercuri, 03 aprilie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă la activităţile festive prilejuite de sărbătorirea a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

 

Un nou punct de lucru în județul Călărași

2019-04-02

Astăzi, 02 aprilie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă la activitatea prilejuită de inaugurarea, în orașul Fundulea, a unui nou punct de lucru, ce aparține Secției de Pompieri Lehliu Gară, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași.

 

Ziua Politiei Române

2019-03-25

Astăzi, 25 martie a.c., colonel Radu Cristian va participa la Ziua Poliţiei Române, eveniment ce se va desfăşura, începând cu ora 11.00, la Cercul Militar Naţional.

 

Jur credinţă patriei mele!

2019-03-15

Astăzi, 15 martie a.c., la Şcoala de de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești va avea loc ceremonia depunerii jurământului militar de către elevii instituției de învățământ, festivitate la care Inspectoratul General pentru Situații de urgență va fi reprezentat de colonel Cristian Radu, șeful Centrului Operațional Național.

 

Evaluarea activității Inspectoratului General al Poliției de Frontieră

2019-02-26

Marți, 26 februarie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

 

Budapesta – Întâlnire bilaterală în domeniul prevenirii şi limitării efectelor dezastrelor

2019-02-23

În perioada 24 - 25 februarie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, va participa, în Budapesta (Ungaria), la Întâlnirea Anuală a Comisiei Mixte româno-ungare pentru cooperarea în domeniul prevenirii şi limitării efectelor dezastrelor.

 

Evaluarea activității Direcției Generale Management Operațional

2019-02-22

Vineri, 22 februarie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2018 de către Direcția Generală Management Operațional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Evaluarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență București - Ilfov

2019-02-14

Joi, 14 februarie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2018 de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” București – Ilfov.

 

Barcelona - Reuniune a Directorilor Generali de Protecție Civilă

2019-02-11

În perioada 11 – 12 februarie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă, în Barcelona (Spania), la cea de-a 3-a Reuniune a Directorilor Generali de Protecție Civilă din cadrul Uniunii pentru Mediterana (UfM). Această întâlnire are drept scop facilitarea discuțiilor referitoare la ajutorul umanitar oferit de țările membre și provocările managementului dezastrelor.

 

Evaluarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași

2019-02-08

Astăzi, 08 februarie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2018 de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iași.

 

Evaluarea activității din anul 2018 a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență ale județelor Harghita și Mureș

2019-02-06

Miercuri, 06 februarie a.c., începând cu ora 09.00, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2018 de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, iar de la ora 14.00 va fi prezent la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2018 de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureș.

 

Evaluarea activității din anul 2018 a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență ale județelor Neamț și Bacău

2019-02-05

Marți, 05 februarie a.c., începând cu ora 09.00, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan – Paul IAMANDI, participă la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2018 de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamț, iar de la ora 14.00 va fi prezent la evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2018 de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.