Comunicate de presa

 • Săptâmâna Protecției Civile

  Pentru marcarea acestui moment, DSU, IGSU și inspectoratele pentru situații de urgență județene/București-Ilfov organizează, la nivel național, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv.

 • Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

  În cursul zilei de ieri, pompierii militari au intervenit la aproximativ 1.700 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București–Ilfov și în județele Cluj, Prahova și Mureș.

 • Miercurea Alarmelor

  Astăzi, în intervalul orar 10.00-11.00, va avea loc exercițiul de alarmare publică, „𝗠𝗜𝗘𝗥𝗖𝗨𝗥𝗘𝗔 𝗔𝗟𝗔𝗥𝗠𝗘𝗟𝗢𝗥”, cu scopul de a verifica funcționarea sirenelor pe întreg teritoriul național.

 • Tehnică nouă în dotarea IGSU

  Prioritatea noastră rămâne achiziționarea de tehnică și echipamente performante, adaptate nevoilor operative, precum și asigurarea condițiilor optime pentru personalul specializat în îndeplinirea misiunilor specifice, la cele mai înalte standarde.

 • Peste 1.600 de misiuni gestionate în ultimele 24 de ore

  În cursul zilei de ieri, pompierii militari au intervenit la peste 1.600 de solicitări înregistrate la nivel național, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București–Ilfov și în județele Prahova, Mureș și Cluj.

 • Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

  În decursul zilei de ieri, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru gestionarea optimă a celor 1.544 situații de urgență înregistrate la nivel național.

 • Bilanțul misiunilor zilnice

  Peste 1.100 de persoane asistate medical, 88 de incendii și alte 179 de misiuni desfășurate în sprijinul comunităților. Acesta este bilanțul intervențiilor gestionate de către pompierii militari, în ultimele 24 de ore.

 • Bilanțul misiunilor zilnice

  În cursul zilei de ieri, pompierii militari au gestionat 1.588 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București – Ilfov, precum și în județele Prahova, Mureș și Bihor.

 • Bilanțul misiunilor zilnice

  Peste 1.300 de persoane asistate medical, 52 de incendii și alte aproximativ 200 de misiuni desfășurate în sprijinul comunităților. Acesta este bilanțul intervențiilor gestionate de către pompierii militari, în ultimele 24 de ore.

 • Bilanțul misiunilor derulate de salvatori în luna ianuarie 2024

  Având în vedere complexitatea, dinamismul și intensitatea situațiilor de urgență la nivel național, dezvoltarea instituțională necesită implementarea celor mai bune practici în cele trei domenii-cheie, respectiv prevenire, intervenție și pregătire.

 • Pompierii militari, la datorie pentru salvare de vieți și bunuri!

  În ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat optim 1.813 situații de urgență pentru siguranța cetățenilor și protejarea bunurilor, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București-Ilfov, precum și în județele Cluj, Mureș și Brașov.

 • Misiunile de weekend ale pompierilor salvatori

  În decursul celor trei zile, pompierii au acționat pentru stingerea a aproximativ 700 de incendii, înregistrate la nivel național . Peste 80% dintre acestea au fost la arderi necontrolate, suprafața de teren afectată fiind de peste 2.000 de hectare.