Proiect Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Mediu și social

În perioada 2019-2024 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulează proiectul ”Consolidarea Managementului Riscului la Dezastre”, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, ale cărui scopuri sunt îmbunătățirea rezilienței infrastructurii de urgență și răspuns la dezastre și sporirea capacităților instituționale pentru planificarea investițiilor ce vizează reducerea riscurilor la dezastre și adaptarea la schimbările climatice. În cadrul acestui proiect vor fi reabilitate o serie de clădiri aparţinând Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

In etapa preliminară demarării fiecărui subproiect se realizează o analiză a riscurilor de mediu şi a riscurilor sociale asociate cu activităţile ce urmează a fi implementate.. Această analiză are la baza Cadrul de Management de Mediu si Social care a fost întocmit pentru acest proiect și care poate fi consultat AICI.

Pentru a asigura transparenţă şi o bună informare a publicului interesat, documentul care evidenţiază riscurile de mediu şi cele sociale precum şi modul de gestionare a acestora pe parcursul implementării subproiectului este supus consultării publice.

Mai jos regăsiți lista subproiectelor pentru care a fost întocmit Planul de management de mediu si social, data desfășurării consultării publice precum și linkul către documentul respectiv.

Perioada de consultare Documente supuse consultării Data consultării publice Documente finale
Demolarea și reconstruirea sediului Detașamentului de Pompieri Mizil 04-15 septembrie 2020 PMSM Mizil (ro) ESMP Mizil (en) Scrie AICI opinia ta 16 septembrie 2020 PMSM Mizil (ro) ESMP Mizil(en)
Demolarea și reconstruirea sediului Detașamentului de Pompieri Carei 17-26 mai 2021 PMSM Carei (ro) ESMP Carei(en) Scrie AICI opinia ta 27 mai 2021 PMSM Carei(ro) ESMP Carei(en)
Demolarea și reconstruirea sediului Detașamentul de Pompieri Obor 12-23 iulie 2021 PMSM Obor(ro) ESMP Obor(en) Scrie AICI opinia ta 23 iulie 2021 PMSM Obor(ro) ESMP Obor(en)
Plan de management social și de mediu(PMSM)-Detașamentul de pompieri Tecuci,Galați 30 septembrie -11 octombrie 2021 PMSM Tecuci(ro) ESMP Tecuci(en) Scrie AICI opinia ta 12 octombrie 2021 PMSM Tecuci(ro) ESMP Tecuci(en)
Plan de management social și de mediu(PMSM) - Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” al județului Călărași și Detașamentul de Pompieri Călărași 24 martie- 04 aprilie 2022 PMSM Călărași(ro) ESMP Călărași(en) Scrie AICI opinia ta 04 aprilie 2022 ora 09.00 PMSM Călărași(ro) ESMP Călărași(en)
Plan de management social și de mediu (PMMS) Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea și Detașamentul de Pompieri Focșani 30 ianuarie - 09 februarie 2023 PMSM Focșani(ro) ESMP Focșani(en) Scrie AICI opinia ta 09 februarie 2023 ora 10.00

De asemenea, dorim să vă informăm cu privire la existența unui mecanism de preluare și soluționare a petițiilor/reclamațiilor, dedicat acestui proiect, mecanism care stă la dispoziția publicului pentru comunicarea posibilelor efecte adverse generate de subproiecte, dar și a sugestiilor sau solicitărilor de informații cu privire la Proiect. În acest sens, ne puteți contacta prin mijloacele enunțate mai jos.

    Mijloacele prin care ne puteti transmite opiniile sau sugestiile dvs sunt listate mai jos. Acestea vor fi destinate Unității de Impementare a Proiectului organizată în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
  • Bulevardul Dumitru Pompeiu nr. 10A, sector 2, Bucureşti;
  • Tel: +40212086150; int: 27330 / 27320 / 27321 / 27112;
  • E-mail: petitii.uip@igsu.ro

Dacă doriți să formulați sugestii de îmbunătățire a măsurilor de gestionare a impacturilor de mediu și sociale asociate fiecărui subproiect asteptăm sugestiile dumneavoastră prin mijloacele enumerate mai sus și pe canalele puse la dispozitie de Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene pentru subproiectele aflate în aria lor de competență.

De asemenea va invităm să participați la consultările publice organizate pentru fiecare subproiect.

Aceste sugestii pot fi comunicate atât în perioada consultării publice cât și pe toată perioada de desfășurare a subproiectului.

Daca doriti să participați la dezbaterea publică organizată în sistem videoconferință vă rugăm ca până cel târziu cu o zi înainte de data programată pentru desfășurarea acesteia să să ne comunicați (pe e-mail la petitii.uip@igsu.ro) o adresa de email pe care să vă transmitem linkul de acces la videoconferință

Menționăm că documentele supuse consultării sunt publicate pe site cu minim 10 zile inaintea datei programate pentru consultarea publică

Rapoarte de audit